♦ Transportul aerian este singurul sector din România în care liderul, cu o cotă de peste 50% din piaţă, nu plăteşte taxe şi impozite aferente activităţii derulate pe plan local ♦ Wizz Air declară, în raportul grupului, venituri de 561 mil. euro din activitatea pe plan local, dar nu are o SA sau o SRL în România.

Miruna Diaconu: În lupta împotriva evaziunii fiscale, guvernul Bolojan spune că orice operator aerian ar trebui să aibă un sediu fiscal în România pentru a plăti taxe şi impozite. Sectorul aviaţiei este singurul domeniu în care liderul detaşat al pieţei, Wizz Air, cu o cotă de peste 50% din piaţă, nu raportează rezultate financiare în România.

Datele publice arată că Wizz Air nu a mai depus niciun bilanţ financiar în România din anul 2022, când sucursala Wizz Air Hungary avea afaceri zero şi pierderi de 251 mil lei, iar sucursala Wizz Air Malta nu avea cifre trecute în bilanţ.

Deşi nu raportează în România, Wizz Air publică anual în raportul companiei mamă veniturile înregistrate pe piaţa locală şi care în anul fiscal 2024-2025 au fost de 561 mil. euro.

Anul financiar al companiei se încheie în luna martie, de aceea raportul include atât o parte din anul 2024, cât şi primul trimestru din 2025.

citiți mai mult pe ZF.ro

Articolul precedentProgramul Rabla va fi lansat cel târziu la 1 septembrie, spune ministra Mediului / Va fi micșorată valoarea voucherelor pentru mașini electrice
Articolul următorCum au deschis mallurile şi mâncarea fast-food calea spre obezitate de la vârste fragede. Numărul de copii cu diabet s-a dublat în zece ani