Se adună norii și o să plouă puțin în vest, în nord, în centru și la munte. Pe la câmpie avem ceață dimineața, dar mai târziu cerul se înseninează complet.

Temperaturile rămân ridicate. Vor fi 4-5 grade în Transilvania, pe la Târgu Mureș și 14 grade în Dealurile Munteniei și în vestul Olteniei.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde avem vreme frumoasă și caldă pentru acest moment al anului. Avem soare în cea mai mare parte a zilei și maxime de până la 13 grade în Bărăgan. În primele ore sunt ceva condiții de ceață.

O situație similară găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ceață la începutul zilei, cer senin mai târziu și în jur de 11 grade în termometre la orele amiezii.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina domină atmosfera însorită. Norii apar destul de rar și nu sunt semne de precipitații. Dimineața e posibil să se formeze ceață, iar după prânz temperaturile urcă până la 10 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se înnorează din când în când și vin și câțiva stropi de ploaie, pe suprafețe restrânse. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar maximele pleacă de la 5 grade în zona Transilvaniei și ajung la 10 grade în Maramureș, pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice găsim tot atmosferă schimbătoare. Soare cu nori și niște ploi slabe, pe spații mici. Vântul va fi activ, iar temperaturile rămân ridicate și, după prânz, se vor înregistra 11 grade în Banat.

Și în Transilvania vor fi ceva înnorări și e posibil să picure trecător. Se arată puțin și soarele printre nori, iar vremea rămâne caldă pentru data din calendar. Pe la Sibiu temperaturile urcă până la 10 grade.

În Oltenia nu prea vedem norii, însă dimineața a apărut ceața în unele zone. După ce se risipește ceața de dimineață soarele încălzește rapid atmosfera și maximele ajung la 14 grade în vestul provinciei.

Și în ținuturile sudice avem ceva condiții de ceață la începutul zilei. Apoi se înseninează complet. Vântul adie plăcut, iar la amiază avem atmosferă de primăvara și până la 13-14 grade în termometre.

Vremea în București

În București cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei. Vântul va fi activ, iar maxima ajunge din nou la 12-13 grade – o valoare cu vreo 10 grade mai mare decât cea normală. La noapte e posibil să se formeze nori de joasă altitudine sau ceață, iar temperatura coboară până la 2 grade.

Vremea la munte

La munte norii se înmulțesc și o să picure trecător, pe spații mici. Vântul are unele intensificări, mai ales în zona înaltă. În regimul termic nu se anunță schimbări majore, așa că vremea se menține caldă pentru acest moment al anului.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentTarifele polițelor RCA, plafonate încă șase luni de Guvern
Articolul următorPeste 1 milion de francezi au părăsit țara la pensionare. Țările care se bat pentru ei cu măsuri fiscale prietenoase: Vrem ca pensionarii să se stabilească aici, avem o țară frumoasă