Joi, căldura va fi foarte greu de suportat. Avem canicula în vest, în sud și pe partea estică.

După-amiaza apar câteva averse în vest, în nord-vest și în centru, de asemenea, la deal și la munte. Maximele pleacă de la 27 de grade pe litoral și 39 de grade în sud și în vest.


Se mai încălzește și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Joi maximele ating 36 de grade și atmosfera devine înăbușitoare. După-amiază, pe spatii mici se înnorează și o să vină o aversă, două.

În ținuturile vestice urmează încă o zi fierbinte: temperaturile urcă până la 39 de grade și căldura devine sufocantă din cauza stresului termic pronunțat. După orele prânzului norii se înmulțesc și o să plouă pe spații mici.

În Transilvania avem o dimineață destul de rece în depresiuni. Soarele încălzește rapid atmosfera: la amiază, la Miercurea Ciuc vor fi 33 de grade, iar la Alba Iulia – 38 de grade. În a doua parte a zilei se adună și pe-aici câțiva nori de ploaie.


Vremea la munte

La munte găsim tot atmosferă însorită și temperaturi în creștere ușoară față de joi. După orele prânzului, în Occidentali și în Meridionali apar câteva averse cu tunete și fulgere. Vântul bate mai tare în timpul ploilor.

Vremea pe litoral

Vremea se menține caldă și pe litoral. Cerul rămâne curat toată ziua, însă vântul agită atmosfera din când în când. Maximele din stațiuni pot să ajungă la 30 de grade, iar apa mării are în jur de 26 de grade. (sursa)

Articolul precedentOPINII. Urmând ideile de dezvoltare ale lui Ilie Bolojan, Bihorul și Oradea sunt pe ultimele locuri din țară în ceea ce privește veniturile oamenilor
Articolul următorCreştinii prăznuiesc joi Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare / Obiceiuri şi tradiţii în diferite zone ale ţării