Vașcău, o localitate din Bihor, este orașul în care peste un sfert dintre localnici au peste 65 de ani, fiind orașul cel mai îmbătrânit din România. Tot peste 25% seniori au și orașele Dăbuleni și Sinaia, urmate îndeaproape de Băile Govora și de Ocnele Mari. Din păcate, proiecțiile demografilor din cadrul Institutului Național de Statistică arată că lucrurile se vor înrăutăți din punct de vedere al fenomenului îmbătrânirii populației. ”Fenomenul de îmbătrânire demografică a populaţiei se va accentua în timp”, avertizează statisticienii.

În ultimii 20 de ani populaţia de 65 de ani şi peste a crescut de la 3 milioane persoane la 3,63 milioane, iar ponderea sa a crescut de la 14,1% la 18,7%.

În viitor, procesul de îmbătrânire demografică va continua însă cu intensităţi diferite la nivel teritorial. Pentru populaţia rezidentă în vârstă de 65 de ani şi peste este anticipată o creştere numerică continuă.

puteți citi materialul complet pe HotNews.ro

Articolul precedentCele mai ”puternice” pașapoarte. România, în urma Ungariei lui Orban
Articolul următorPană uriașă de curent fără precedent în ultimii 30 de ani: Județele din nord-vestul țării au rămas fără curent electric