Cultivatorii de sparanghel din landul german Brandenburg sunt loviți din plin de interdicțiile de călătorie impuse de mai multe state europene pe fondul pandemiei globale de coronavirus. Aceștia deplâng, conform presei germane, acum lipsa acută a forței de muncă sezoniere, mai ales a românilor.

Astfel, Asociația cultivatorilor de sparanghel din Beelitz (Brandenburg) se teme că o mare parte din recolta acestui an va fi pierdută! Datorită pandemiei de coronavirus, sute de culegători din România nu mai pot ajunge pentru a ajuta la recoltat. În zona Beelitz sunt cultivate 1.700 din cele 3.900 de hectare de aspargus ale Germaniei.

Conform președintelui asociației, Jurgen Jakobs, din cei 2.300 de angajați sezonieri necesari, 85% veneau din România, restul din Polonia. Acum, spune acesta, el și colegii săi primesc note de anulare de la posibilii culegători în fiecare oră, doar 20% din necesarul de forță de muncă fiind acoperit. Astfel, Jakobs solicită autorităților un fel de escortă oragnizată pentru a aduce muncitorii până în Brandenburg și documente speciale de trecere!

Articolul precedentFostul ministru al Sănătății: fondurile pentru pacienți sunt trimise la prietenii ministrului Costache
Articolul următorMesaj pentru tineri: “Nu sunteţi invincibili, acest virus poate chiar să vă ucidă!”