OpenAI a anunțat că investighează plângerile utilizatorilor ChatGPT, după ce chatbotul a refuzat să le ofere ajutor, spunându-le să-și rezolve singuri problemele, ori nu le-a răspuns deloc la cereri.

“Nu am mai actualizat modelul din 11 noiembrie, iar acest lucru cu siguranță nu este intenționat. Comportamentul modelului poate fi imprevizibil și căutăm să îl reparăm”, a scris OpenAI pe platforma X, solicitând în același timp feedback-ul utilizatorilor care au întâmpinat situații în care ChatGPT “a devenit leneș”.

De exemplu, un fondator de startup a încercat să ceară chatbotului să enumere zilele săptămânii până pe data de 5 mai, sarcină la care ChatGPT a răspuns că nu poate completa “o listă exhaustivă”, relatează Business Insider, care a testat ipoteza și a cerut chatbotului același lucru, dar de data aceasta ChatGPT a oferit instrucțiuni detaliate pentru a calcula câte săptămâni au existat între 9 decembrie și 5 mai, dând la final și un răspuns precis.

De asemenea, utilizatorii de pe Reddit sunt nemulțumiți că trebuie să pună mai multe întrebări și formulate diferit pentru a face modelul de AI să răspundă în mod corect solicitărilor. Multe nemulțumiri vin din incapacitatea ChatGPT de a scrie coduri și tocmai de aceea utilizatorii cer revenirea la modelele GPT originale. Asta pentru că s-a remarcat o scădere a calității răspusurilor date de chatbot.

“Formarea modelelor de inteligență artificială generativă nu este un proces industrial curat. Diferite cicluri de formare, chiar și folosind aceleași seturi de date, pot produce modele care sunt vizibil diferite în ceea ce privește personalitatea, stilul de redactare, comportamentul privind refuzul, performanța de evaluare și chiar prejudecata politică”, a explicat OpenAI. (sursa)

Articolul precedentDaunele financiare provocate de Germania tuturor țărilor din UE. “O redresare ușoară este previzionată la începutul lui 2024”
Articolul următorANM: Prognoza meteo până la Crăciun în toate regiunile țării