Se pare că fostul ministru al Investițiilor Europene, Cristian Ghinea, este astăzi strategul USR, fiind plătit cu 5.000 de euro pe lună pentru asta, bani din bugetul de stat, scrie RomâniaTV

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat situația, afirmând că ”USR e partidul politic care latră cel mai agresiv când vine vorba de cheltuielile nesăbuite ale formațiunilor politice din banii de la bugetul de stat. Numai că, în realitate, reziștii nici măcar nu mimează corectitudinea. Bagă hulpav, fără grețuri, mâna în butoiul bugetar cu miere. Strategul și ideologul partidului, fostul ministru al fondurilor europene, ex ONG-istul Cristian Ghinea, rămas șomer după experiența guvernamentala, a găsit modalitatea de a se plăti singur de la bugetul public. Mai exact, din banii primiți de USR ca subvenție de la bugetul de stat, partidul plătește consultanța, 5.000 euro/lună, unei firme al cărei unic asociat și administrator este… Cristian Ghinea”.

Jurnalistul a continuat: ”Firma respectivă a trecut, în timp, prin mai multe schimbări de nume și acționariat. Înainte ca Ghinea să o preia oficial, în acte, calitativele de administrator și asociat erau deținute de partenera sa de viață, Oana Maria Ganea, menționată ca atare și în declarațiile sale publice de avere. Oana Maria Ganea e nimeni alta decât sora Lianei Ganea, factotumul ONG-ului Agenția de Monitorizare a Presei, devenit între timp Active Watch, fondat de jurnalistul Mircea Toma, reprezentantul USR în CNA”. 

În luna ianuarie 2023, USR a primit de la stat, conform AEP, 3.565.957,01 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.