Începând de vineri dimineață, benzinăriile Mol au introdus o limită la vânzările de carburanți de maxim 50 de litri pe zi la prețul plafonat. În plus, carburantul cumpărat în canistre va fi plătită la prețul pieței, și nu la prețul subvenționat, potrivit index.hu.

Tot începând de vineri, dacă cineva alimentează atât mașina, cât și o canistră, în ambele cazuri i se va percepe prețul pieței.

Aceste limitări nu se aplică pentru vehiculele înmatriculate în Ungaria cu o greutate brută cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone și mașinile agricole, care vor putea în continuare să cumpere combustibil la prețul oficial, fără nicio limită de volum.

„În cazul în care alimentarea unui autovehicul într-o canistră de combustibil și într-un recipient extern se efectuează în același timp într-o singură tranzacție, prețul pieței la stația de alimentare va fi aplicat pentru cantitatea totală de alimentare”, se arată pe site-ul web al Mol din Kőszeg, care explică cum se poate evita acest lucru:

„Îi rugăm pe clienții noștri ca, în cazul în care doresc să alimenteze un rezervor extern în plus față de rezervorul de benzină al vehiculului lor, să facă acest lucru separat de alimentarea rezervorului de benzină, ca o tranzacție separată, după decontarea prețului de achiziție al alimentării rezervorului de benzină”.

Decizia Mol apare pe fondul informațiilor potrivit cărora Ungaria se așteaptă la penurii de combustibil în lunile iulie și august. Mai mulți factori contribuie la acest lucru, potrivit site-ului citat: agricultura consumă mai mult combustibil decât de obicei, din cauza recoltei, în timp ce un accident la uzina OMV din Schwechat limitează intrările de petrol din Ungaria. În plus, în urmă cu o săptămână și jumătate a avut loc un incendiu la rafinăria Mol din Hundredhalombatta. (sursa)

Articolul precedentCum ne mint “experții”. Criza de legitimitate, alimentată de academicieni, jurnaliști și politicieni
Articolul următorCel mai mare depozit de deșeuri industriale periculoase din România se află la marginea Oradiei