Eric Fotache, un bucureștean de 42 de ani, a sunat timp de trei zile la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București și Ilfov pentru că avea simptome și un test COVID-19 pozitiv. Nu i-a răspuns nimeni. În final, a mers cu mașina personală la ”Victor Babeș” și a fost internat. Tot mai mulți oameni se plâng că nu reușesc să dea de un medic de la DSP la telefon sau că, deși sunt în izolare, nimeni nu-i întreabă de sănătate.

Directorul DSP București spune că angajații au un volum foarte mare de lucru și că ar fi nevoie de o suplimentare a personalului cu cel puțin 30 de persoane.

După o vizită la socri, în Constanța, Eric Fotache a început să se simtă foarte obosit și amețit. A decis să își facă testul COVID-19 la un spital privat. Rezultatul a fost pozitiv. În același timp, și soacra sa s-a îmbolnăvit.

Imediat bărbatul a considerat că trebuie să-l vadă un medic. Așa că s-a pus pe dat telefoane. Spitalele și ambulanța l-au refuzat, iar DSP nu a răspuns zile la rând.

Soției i s-a recomandat să se testeze pe banii ei, la privat

”În ceea ce privește autoritățile, din momentul în care am fost sunat de cei de la spitalul privat că am fost depistat pozitiv, ei mi-au recomandat să sun la DSP, dar, din păcate, până acum nu am reușit să dau de nimeni”, a început să spună bărbatul.

Citeşte întreaga ştire: Un pacient cu COVID-19 s-a dus singur la spital, după ce a încercat trei zile să vorbească cu DSP: “Ambulanța mi-a spus că nu poate să vină, dacă nu e trimisă”

Articolul precedentCare este preţul pe care trebuie să-l plătim la Bruxelles pentru marele ajutor financiar anunţat de Iohannis: De ce nu vorbeşte nimeni de contribuţia României la UE (2021 – 2027) de 15-20 mld. euro şi de cât înseamnă împrumuturile în cele 80 mld. euro, „care ar urma să vină“?
Articolul următorReanexarea Sfintei Sofia şi riscul unui iminent război