Antiviralul dă mari speranţe pacienţilor cu forme severe de coronavirus, Remdesivir, a început să fie folosit și de medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Însă cele 35 de doze care au ajuns la Timişoara de la Comisia Europeană sunt suficiente doar pentru șapte bolnavi.

La sptalul din Timişoara sunt tratați, însdă, 15 pacienţi cu coronavirus, internaţi la ATI. Directorul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, recunoaște că spitalul său a primit o primă tranșă de 35 de flacoane de Remdesivir. Acesta spune că va cere Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de doze, deoarece cantitatea este insuficientă în raport cu nevoile de pe secţia de Terapie Intensivă.

Tratament cu Remdesivir doar pentru câțiva pacienți

„În acest moment avem Remdesivir aproximativ pentru şapte pacienţi, deja pe doi pacienţi aflaţi în Terapie Intensivă i-am pus sub acest tratament, urmând ca următorii să intre în următoarea perioadă, următoarele zile. De asemenea am făcut în atenţia Ministerului Sănătăţii o cerere de suplimentare a cantităţii de Remdesivir pentru spitalul nostru”, a declarat Cristian Oancea, potrivit Mediafax.

Remdesivirul a fost acreditat de Comisia Europeană în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. România va beneficia de 25.000 de doze care vor ajunge în spitalele din ţară, în trei tranşe. (sursa)

Articolul precedentSpital din Oradea lui Bolojan: un gunoi, un jeg, o mizerie, gândaci…
Articolul următorAlertă la Ministerul Sănătății! O angajată a fost confirmată cu Covid-19. Angajații, scandalizați că doar conducerea a fost testată