Curtea Supremă a Italiei a confirmat o condamnare la un an şi cinci luni de închisoare pronunţată de instanţe inferioare împotriva unui bărbat din oraşul Bologna, care i-a impus soţiei sale norme stricte de „economii în casă”, inclusiv raţionalizarea apei sau a hârtiei igienice, relatează marţi agenţia EFE.

Potrivit instanţei de judecată, bărbatul „obsedat de economii” i-a provocat soţiei sale o „stare de anxietate şi frustrare” prin regimul drastic al cheltuielilor pe care l-a impus în căminul lor. Femeia s-a plâns că el îi dădea voie să cumpere doar produse la ofertă şi i-a limitat chiar şi consumul apei – cu un singur duş pe săptămână – sau al hârtiei igienice. Acest stil de viaţă, motivează judecătorii italieni, s-a transformat într-o adevărată constrângere în care nu au lipsit metodele de control şi agresivitatea, deşi respectiva familie nu avea dificultăţi financiare, ambii parteneri având un loc de muncă plătit, potrivit surselor citate de EFE, preluată de Agerpres.

Nu este prima dată când instanţa supremă italiană se pronunţă în astfel de cazuri. De pildă, în iunie 2000 aceasta a stabilit într-un alt dosar că „conduita persistentă şi sistematică a unui soţ care a făcut insuportabilă viaţa partenerei sale, printr-un chin umilitor şi nejustificat, precum şi avariţia exasperantă, se încadrează în tipologia delictului de rele tratamente familiale”. (sursa)

Articolul precedentFructe şi legume, raţionalizate în supermarketurile din Marea Britanie
Articolul următorFlorian Sîrca, despre cel mai păgubos parteneriat public-privat realizat de Bolojan în Oradea (VIDEO)