Andreea Burnar: Adrian Nicolae Domocoş, fost primar al municipiului Beiuş din judeţul Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de finanţarea ilegală a clubului local de fotbal.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Nicolae Domocoş, la data faptelor primar al municipiului Beiuş, judeţul Bihor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că Adrian Nicolae Domocoş, în calitatea menţionată, ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, în perioada 30 iulie 2008 – 7 decembrie 2015, un număr de 347 de ordonanţări din partea Primăriei municipiului Beiuş prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociaţiei sportive Club Fotbal “Bihorul” Beiuş.

Anchetatorii precizează că, în perioada 2008-2012, Domocoş ar fi ocupat şi funcţia de preşedinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activităţii.

“Aceasta, în condiţiile în care Consiliul municipal Beiuş nu a fost membru asociat în această structură de drept privat şi nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal”, explică procurorii.

Primăria municipiului Beiuş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând şi un folos necuvenit obţinut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor. (sursa)

Articolul precedentKelemen Hunor: Comisia Europeană poate recomanda cât curent sau gaz să consumăm, dar fără obligativitate. Se înfiinţează poliţia termometrului?
Articolul următorÎncepe vaccinarea antigripală. Cine beneficiază de vaccin gratuit