printreranduri.net: A trebuit să fie propus un general în rezervă pentru funcția de prim-ministru pentru ca acesta să îndrăznească să înainteze partidelor parlamentare un „armistițiu politic”. Pentru că situația e gravă, românii mor pe capete, iar țărișoara se îneacă în haos.


„Armistițiul” propus de Ionel Nicolae Ciucă este recunoașterea indirectă a înfrângerii PNL. Chiar și faptul că peneliștii au ajuns să propună așa ceva poate fi considerat un eșec major. Din acest punct de vedere, nici nu mai contează dacă adversarii vor accepta sau nu pacea.

Scrisoarea este semnul disperării din partid și de la Cotroceni. Au băgat guvernarea în gard, dar nu vor să recunoască greșeala. Au însă nevoie urgentă de descarcerare. Iar ajutorul nu poate veni decât de la adversari.

Când propun un „armistițiu”, adică un acord de încetare a focului între adversari, peneliștii se fac că uită un lucru esențial: nu au fost atacați de nimeni, ei singuri și-au tras un glonț în picior! Dacă Florin Vasile Cîțu era mai puțin arogant, nu îl dădea afară pe useristul Stelian Ion (de la Ministerul Justiției) și nu forța nota cu PNDL 3, guvernarea PNL-USR-UDMR era încă funcțională. Acuma tot el vine și strigă după ajutor că nu poate opri sângerarea piciorului. Treaba fiind nasoală, se vede nevoit să accepte inclusiv ajutorul „ciumei roșii”. Un mare vizionar noul președinte al PNL, la fel precum păpușarul șef de la Cotroceni. Atât s-au dat peste cap și au guvernat atât de „bine” încât au ajuns la mâna PSD…


După ce Iohannis, Cîțu și PNL au provocat o gravă criză politică, acum vor să o rezolve cu voturile PSD și USR. Karma is a bitch, ar putea constata „americanul” Cîțu… Luați-vă înapoi plăcuțele suedeze, ar putea comenta și pesediștii.

Deocamdată PSD așteaptă ca armistițiul să fie agreat de toate partidele de „dreapta”, adică de cei care au aruncat țara în criză. Pe urmă au condiționat votul din Parlament de asumarea celor 10 măsuri urgente pe care le-au propus. Abia pe urmă se vor alătura „armistițiului”. Mai au un pic și se vor putea crede salvatorii patriei. Doar că… armistițiul propus de PNL este un măr otrăvit. Dacă mușcă din el, din potențiali câștigători politici ai crizei guvernamentale, pesediștii vor reveni la statutul de ciumă roșie, adică țapii ispășitori pentru toate, dar absolut toate, problemele țării.

Armistițiul lui Ciucă este o înfrângere nu doar pentru PNL, dar poate fi chiar și pentru PSD. (printreranduri.net)

Articolul precedentPreședintele Braziliei, acuzat indirect de crime împotriva umanității în contextul pandemiei COVID-19
Articolul următorIoan Mang: PSD vrea stabilitate politică, nu haos și nu improvizație!