Sanctiunile imprevizibile si excesive, mesajele contradictorii ale oficialilor si problemele grave de personal submineaza eforturile de combatere a pandemiei, potrivit raportului realizat de think tank-ul – Expert Forum: “Criza amenzilor: cum trebuie combatuta epidemia?” citat de ziare.com.

Expert Forum a solicitat Inspectoratelor Judetene de Politie si Politiei Romane date despre cuantumul si numarul de sanctiuni contraventionale aplicate, a realizat un studiu comparativ, dar are si mai multe concluzii pentru autoritati.

IJP Bihor a declinat însă să comunice și numărul de amenzi date în mediul rural și în cel urban spunând că prelucarea datelor după aceste criterii ar fi mult prea împovărătoare pentru instituție!

“Diferente foarte mari”

Judetele cu cele mai mari valori totale ale amenzilor aplicate pe intreaga perioada sunt Bihor, Dolj, Iasi, Prahova si Timis.

Judetul Bihor a aplicat cele mai mari amenzi si se remarca detasat cu suma totala de 40.607.840 de lei, dublu fata de judetul imediat urmator, Dolj, care a aplicat amenzi in valoare de 17.926.669 de lei.

judet Bigor amenzi

Sursa: Expert Forum

Judetele cu cele mai mici sume totale ale amenzilor aplicate sunt Gorj, Covasna, Arad, Hunedoara si Harghita.

Prin comparatie, Gorj a aplicat amenzi de 1.090.900 de lei, o suma de aproape 40 de ori mai mica fata de cea din judetul Bihor.

harghita amenzi

Sursa: Expert Forum

Aceste diferente foarte mari atat intre cele mai mari si cele mai mici amenzi aplicate, cat si diferenta dintre suma totala a amenzilor aplicate la nivelul judetului Bihor si urmatoarele judete nu se poate justifica in niciun fel,” noteaza Expert Forum in analiza remisa miercuri Ziare.com.

citiți materialul întreg aici

Articolul precedentGâlceava lui Iohannis (PNL) și a lui Orban (PNL) cu Parlamentul (PSD, PNL, USR, UDMR, Pro, minorități, PMP, ALDE, neafiliați) și cu CCR
Articolul următorCum explică liberalii amendamentul propriu la proiectul stării de urgență, care ignoră Constituția?