♦ Sectorul de producţie şi furnizare de energie are 800 de locuri de muncă vacante şi nu are cui să le dea 

♦ Sectorul financiar-ban­car are un minus de 1.000 de angajaţi faţă de necesar, iar administraţia publică caută să angajeze 3.300 de persoane 

♦ Întreaga Europă este în căutare de angajaţi. Vestul refuză să-i returneze Ucrainei pe tinerii fugiţi de război, iar bănuielile sunt că, fără aceştia, economiile din Vest ar intra într-o mare belea şi de aceea nu-i întorc în ţara natală pe fugari.

Ramona Cornea: Producţia de energie, sectorul financiar-bancar şi admi­nis­traţia publică sunt printre pri­mele sectoare din clasamentul industriilor cu cea mai mare rată a locurilor de muncă vacante în al doilea trimestru din anul 2024, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Aşadar, sectorul de producţie şi fur­nizare de energie are cea mai mare rată a locurilor de muncă vacante în T2/2024, de 1,54%, în creştere cu 0,11 puncte procentuale faţă de T2 din 2023.

În această industrie, angajatorii aveau neacoperite 800 de locuri de muncă în al doilea trimestru din an, în creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. (ZF.ro)

Articolul precedentCiolacu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Guvernul va propune Comisiei Europene un acord pe 7 ani prin care să ne dezvoltăm economic și să reducem deficitul”
Articolul următorDe la cititori. Schimbarea gărzii de ‘yesmeni’ la curtea șefului Bolojan