Tesla a sistat vânzarea mașinilor sale electrice pe bitcoini, a anunțat CEO-ul companiei, Elon Musk. În noaptea de miercuri spre joi, bitcoin a început brusc să scadă până la un nivel de 47.000 de dolari, iar apoi și-a mai revenit puțin peste 50.000 de dolari pe unitate, cu fluctuații în jurul acestui prag.

Bitcoin a avut, joi dimineața, scăderi de peste 12% în 24 de ore, la un moment dat, potrivit Coindesk. Prețul bitcoin își începuse căderea înainte de anunțul lui Elon Musk, dar a accelerat după acesta, scrie Startup Cafe.

Miliardarul a motivat decizia Tesla de a renunța la a mai accepta bitcoin prin faptul că în acest moment se consumă foarte multă energie pentru mineritul acestei criptomonede. Consumul de electricitate, obținută și prin ardere de cărbuni, este poluant, iar acest lucru contravine scopurilor declarate ale Tesla de a reduce poluarea.

Tesla a suspendat cumpărarea de vehicule folosind Bitcoin. Suntem îngrijorați de creșterea rapidă a folosirii combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin și pentru tranzacții, mai ales de cărbune, care are cele mai rele emisii dintre toți combustibilii. Criptomonedele sunt o idee bună din multe puncte de vedere și credem că au un viitor promițător, dar nu pot să vină la un cost uriaș pentru mediu. Tesla nu va vinde niciun Bitcoin și intenționăm să îi folosim în tranzacții imediat ce mineritul trece la energie mai sustenabilă. De asemenea, ne uităm la alte criptomonede care folosesc mai puțin de 1% din energia pe care o consumă Bitcoin la o tranzacție”, a anunțat Musk pe Twitter, joi dimineața. (profit.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.