Israelul conduce detaşat în cursa vaccinării anti-coronavirus, însă ţara din Orientul Mijlociu nu a reuşit să se claseze decât pe locul cinci în topul ţărilor care au controlat cel mai bine pandemia de COVID-19, realizat de Bloomberg.

Pe prima poziţie se află Noua Zeelandă, care a înregistrat până în prezent doar 2.500 de cazuri şi 26 de decese provocate de SARS-CoV-2. Totuşi, şapte din primele zece locuri sunt ocupate de către ţări din Asia: Singapore, Taiwan, Israel, Coreea de Sud, China, Japonia şi Thailanda.

În Europa, singurul stat ce a reuşit să intre în top 10 este Norvegia. La polul opus, ţara europeană cu cel mai slab rezultat este Republica Cehă.

Dintre cele 53 de ţări analizate de publicaţia americană, naţiunile din Africa şi America Latină ocupă cele mai joase locuri, întrucât numărul de vaccinuri din cele două continente este scăzut, iar măsurile din ultimul an nu au reuşit să combată în mod eficient efectele economice ale coronavirusului.

Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de morţi generate de COVID-19 (peste 560.000, conform Worldometers), a reuşit să se claseze în prima jumătate a clasamentului, pe locul 21. Cea mai mare economie a planetei ar putea raporta anul acesta o creştere 5,7%, conform estimărilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Între timp, România ocupă poziţia cu numărul 46, sub ţări precum Iran (locul 41), Pakistan (37) şi Bangladesh (28). După o scădere de 15 poziţii, alimentată de numărul tot mai mare de infecţii, singurele ţări care au obţinut un rezultat mai slab decât România sunt Mexicul, Republica Cehă, Brazilia, Polonia, Peru, Egipt şi Irak.

Momentan, România înregistrează o rată de vaccinare de 7,6%, sub media Uniunii Europene de 7,8%.

Eduard Ivanovici / zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.