Premierul desemnat Nicolae Ciucă și o delegație restrânsă a liberalilor s-au întâlnit joi seară cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru o discuție informală. După întrevedere, liderii PNL au decis că vor merge pe un guvern minoritar PNL – UDMR, susțin surse politice pentru Libertatea. În aceste condiții, PSD nu va vota în Parlament un astfel de guvern, au afirmat surse social-democrate pentru ziar.

În discuțiile de joi seară dintre liberali și Klaus Iohannis, la care au participat premierul desemnat Nicolae Ciucă, cei patru prim-vicepreşedinţi PNL, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Florin Cîţu și secretarul general Dan Vîlceanu, s-a convenit că lista miniștrilor și programul de guvernare vor fi depuse sâmbătă, dar înainte ar mai putea fi încercată o ultimă rundă de negocieri, potrivit unor surse politice.

Totodată, în ședința Biroului Executiv al PNL, care are loc astăzi, 29 octombrie, la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, se va definitiva lista de miniștri.

Pentru învestirea guvernului, este nevoie de 234 de voturi, iar acum PNL și UDMR pot conta pe maximum 160 de voturi, după ce mai mulți liberali ai lui Ludovic Orban au decis să plece din grupul parlamentar și, foarte probabil, nu vor vota Guvernul Ciucă.

Citeşte întreaga ştire: SURSE: După întâlnirea cu Iohannis, liberalii merg mai departe cu același scenariu: guvern minoritar PNL-UDMR. Lista de miniștri

Articolul precedentPrimarul Parisului se plânge că tinerii studiază medicina în România pentru că facultăţile franceze au puţine locuri
Articolul următorLipsa de bun simț a președintelui Iohannis și distrugerea instituției prezidențiale