Avocatul Gheorghe Piperea a analizat decretul pentru prelungirea stării de urgență semnat de președintele Klaus Iohannis. Piperea arată că odată emis acest decret va permite autorităților să rechiziționeze bunuri sau să cheme persoane fizice pentru a presta servicii de interes public. Iată ce a scris acesta pe pagina proprie de Facebook:

”Ceva “dragut” din Anexa I la noul decret privind starea de urgenta:

Art. 87. – (1) La solicitarea instituțiilor și autorităților publice centrale și locale beneficiare, autoritățile împuternicite de lege pregătesc și efectuează rechiziții de bunuri și chemarea persoanelor fizice pentru prestări de servicii în interes public, necesare prevenirii și combaterii COVID-19, în condițiile Legii nr.132/1997 privind rechizițiile de bunuri și prestările de servicii în interes public.

Pentru cei ce nu au priceput: bunurile va pot fi rechizitionate daca asa decide purtatorul de pulan.
Bonus: puteti fi obligati sa “prestati” servicii in interes public, adica sa puneti osu’ la treaba, la munca in folosul comunitatii.

A, nu concepeati asta cand cereati violent si panicard un decret de la prezident pentru instituirea starii de urgenta? Acum aveti chiar doua. Ce sa zic, “dăcât”? Ghinion.”

Articolul precedentDe la cititori: Modelul orădean de creștere. A infectării cu coronavirus!
Articolul următorCJ Bihor a cumpărat materiale de protecție pentru medicii de familie