Directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, a declarat vineri că STS și compartimentul specializat al SRI vor gestiona www.imminvest.ro, iar data deschiderii aplicației va fi comunicată vineri sau la începutul săptămânii viitoare.

Până în acest moment, niciun IMM nu s-a înregistrat până acum, a precizat directorul.

Nancu spune că la ora deschiderii platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, de la 2.700 la ora 8:30 la 397.000 de accesări pe minut, din 132.000 de conexiuni, în condițiile în care în România există 475.000 de IMM. Aplicația a fost testată înaintea deschiderii oficiale, de către angajații instituțiie dar și în regim dechis, și a întregistrat 3 milioane de utilizatori în două ore, a explicat directorul.

Directorul nu are o confirmare oficială a unui atac cibernetic, spunând că există doar suspiciuni.

Vineri dimineața, IMM Invest, programul lansat de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat, însă la numai o jumătate de oră de la oficializare, site-ul era blocat. La doar câteva minute după blocarea site-ului, Florin Cîțu a postat un mesaj în care susținea faptul că site-ul a fost atacat.

Pe pagina sa de Facebook însă, internauții îi explică ministrului că site-ul nu a fost atactat, ci configurat greșit. 

Articolul precedentPărintele Constantin Necula: „Îi rog pe oameni să rămână în case. Nu din frica morţii, ci pentru că-şi iubesc viaţa“
Articolul următorTătaru, amenințări dure: Nu ne puneți să alegem cine are dreptul să trăiască sau nu!