Un site creat de poliția din Noua Zeelandă pentru ca oamenii să-i pârască pe cei care ies din izolare este atât de popular încât a căzut după lansare!

Şeful poliţiei din Noua Zeelandă, Mike Bush, a declarat citat de Agerpres că site-ul www.police.govt.nz/105support, lansat duminică după-amiază, a fost atât de popular încât a picat temporar,.

”Am primit 4.200 de semnalări de la persoane care credeau că alţii nu respectă regulile de izolare”, a precizat Bush, adăugând că acest număr impresionant de denunţuri ”arată cât de hotărâţi sunt neozeelandezii să-i facă pe toţi să urmeze recomandările”.

Ce s-a reclamat

Printre încălcările raportate s-a numărat o petrecere la care au participat circa 60 de persoane într-un hostel din Queenstown, un oraş extrem de turistic din Insula de Sud, dar şi câteva cazuri de călători care îşi continuau călătoria cu rulota, în pofida recomandării de izolare.

Premierul Jacinda Ardern şi-a încurajat compatrioţii să folosească site-ul, în special pentru a denunţa magazinele care cresc preţurile.

Până în prezent, Noua Zeelandă, cu o populaţie de circa cinci milioane de locuitori, a înregistrat 552 de cazuri de COVID-19 şi un deces în urma contractării noului coronavirus.

Articolul precedentOrdonanța militară 4: În mașină au voie mai mult de 3 persoane!!
Articolul următorGuvernul crește amenzile! La ce ne expunem?