Este puțin probabil ca acest Covid să dispară vreodată, dar va deveni în timp mai puțin mortal, a declarat șeful autorității de sănătate din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield.

Este puțin probabil ca acest Covid-19 să dispară vreodată, chiar și cu eforturile de vaccinare, dar ar putea să devină mai transmisibil și mai puțin mortal, a avertizat Ashley Bloomfield, directorul general al autorității de sănătate din Noua Zeelandă, scrie The Guardian.

„Dacă vă gândiți la gripă, care a fost înregistrată pentru prima dată în 1172, cred că în Europa … acești viruși nu tind să dispară. Se schimbă în timp și de fapt ceea ce vedem cu aceste noi variante ale virusului Covid-19 este că tind să devină mai transmisibile și mai puțin mortale în timp”, a declarat dr. Ashley Bloomfield.

Cu toate acestea, Bloomfield a spus că vaccinurile ar ajuta oamenii să dezvolte imunitatea, adăugându-se la imunitatea naturală pe care o vor dezvolta și persoanele care au fost infectate.

Dacă mutațiile Covid-19 scapă de sub control situația va deveni mai gravă ca în 2020 

El a avertizat, de asemenea, că dacă unele dintre noile variante de Covid-19 au reușit să treacă de izolare și carantină, impactul ar putea fi mai mare decât a fost anul trecut. Aceste mutații au fost detectate în cazuri izolate din Noua Zeelandă.

În prezent, toți oamenii care sosesc în Noua Zeelandă trebuie să intre în carantină timp de 14 zile, în timp ce majoritatea călătorilor trebuie să facă și un test suplimentar de Covid-19.

Cu toate acestea, Bloomfield a spus că există întotdeauna posibilitatea ca virusul să se poată „strecura”.

„Am depus eforturi uriașe la frontieră pentru a ne asigura că este cât se poate de etanșă, dar este o operațiune mare”, a spus el.

Sursa: The Guardian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.