Conducerea Ministerului Educaţiei va fi preluată interimar de către ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a anunţat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, conform agerpres.

Pentru Ministerul Educației ar mai fi fost luate în calcul și: Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, sau Marilen Pirtea, deputat liberal, susțin surse pentru digi24.ro.

Ligia Deca este doctor în științe politice al Universității din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

Sorin Costreie este prorector al Universității din București din 2017, specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică.

Marilen Pirtea este deputat PNL de Timiș, la al doilea mandat, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci. El este profesor universitar și conducător de doctorate în Finanțe.

Postul a rămas vacant după ce Sorin Cimpeanu a anunțat joi seară, 29 septembrie, că a demisionat din funcția de ministru al Educației, ”din proprie inițiativă”. Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seară, 29 septembrie, pe Facebook, că a demisionat din funcția de ministru al Educației, ”din proprie inițiativă”. La scurt timp, premierul a declarat că i-a acceptat demisia. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.