O doamnă care locuiește la casă în zona centrală a orașului ne scrie despre nemulțumirea ei legată de contractul cu RER, operatorul unic de salubritate din Oradea.
În contract, spune orădeanca, avem trecute trei fracții. Acum ne cer cinci! Mai mult, ne-au lăsat vorbă că nu vor mai colecta sticlele decât dacă spălăm etichetele de pe ele? Ce să facem, se întreabă doamna? Să punem ciupa pe trotuar în fața casei și să ne apucăm de răzuit etichete în apă călduță?
De altfel, și Coaliția Rogerius denunță, într-o postare pe Facebook, modul în care se promovează firma respectivă:
RER West “lovește” din nou! Cităm: “Orădenii încep să simtă la buzunar avantajele unui sistem de salubritate modern și racordat la norme europene!”
Unde? Cum? Prin ce justifică enunțul pompos când oamenii aruncă în aceleași condiții și loc ca în urmă cu 4 ani? Vor să ne umilească în articole publicitare plătite din banii noștri!
Aceleași prestări de servicii le-au triplat între timp (5,60 lei în 2019). Acum ne anunță cu surle și trâmbițe că se reduce costul la deșeul rezidual (fier, cârpe, metal) cu 2,7 lei/persoană, în condițiile în care acest gen de deșeu este generat mai rar și este clar că nimeni nu știe cât s-a aruncat din toate categoriile de deșeuri!
Altfel spus, de dragul unui titlu și de a lăsa impresia de pozitiv ne anunță cu mult entuziasm despre un fâs, o nimica toată, ceva ce nu ne va îmbunătăți nici confortul în acest oraș și cu nimic nu vom plăti mai puțin.
Apropo, RER și Primărie, pe când renunțați la falimentarul slogan “Plătești cât arunci”, pentru că deja este egal cu penibilul. (sursa)