Conform presei locale, Proiectul tronsonului străzii Republicii, între magazinul Crișul și Gara Oradea, a fost votat în ședința de Consiliul Local de ieri.

Sursa citată informează că, înainte să se încheie șantierul pasajelor din Centrul Civic, municipalitatea orădeană anunță, pentru toamna viitoare, cel târziu, săpături de mare amploare în zona gării. Proiectul prevede că traficul rutier va intra în pasaje subterane, iar la suprafață va rămâne transportul în comun.

Conform unui alt ziar local, Szabo Jozsef – liderul grupului UDMR din CL Oradea, nu pare convins că noile săpături vor rezolva problema traficului în oraș, blocat cu încă TREI ani de lucrări.

Juranliștii relatează faptul că acesta a arătat, inclusiv din documentațiile anexate proiectul de hotărâre, că odată cu amenajarea pasajelor, vor crește timpii de așteptare la intersecțiile cu străzile adiacente Louis Pasteur și Petőfi Sándor. „După o investiție de genul acesta în mod normal ar trebui să rezolvăm problema orădenilor”, a spus Szabó József.

Poate data viitoare…

Articolul precedentSaga orădenilor nemulțumiți de RER continuă: ‘Vor mai multe fracții decât avem în contract!’
Articolul următorOradea are bani! Sau doar pentru unele firme?