Casa Albă a anunțat un plan extrem de îndrăzneț, dar și controversat, inspirat din Operațiunea ”Furtună întunecată” din filmul Matrix, care să schimbe vremea la nivel mondial! Scenariul prevede pulverizarea de particule în stratoferă pentru a limita lumina Soarelui care ajunge pe Pământ, combătând astfel încălzirea globală.

Planul de cercetare, care se întinde pe 5 ani ar putea costa 10 miliarde de dolari anual, iar el va evalua intervențiile climatice, inclusiv pulverizarea aerosolilor în stratosferă și impactul asupra Pământului, potrivit Daily Mail.

Această tehnică propusă este una similară celei folosite în filmul de animație Matrix 4 pentru a bloca Soarele cu scopul de a încetini avansul mașinăriilor care încearcă să cucerească lumea.

Un nou fenomen neobișnuit descoperit: Ceva neștiut din aer ne îmbolnăvește

Oficialii vor să cerceteze posibilele utilizări ale pulverizăii dioxidului de sulf în stratosfera Pământului. Însă acesta este un poluant gazos care are proprietăți reflectorizante, și atunci când este eliberat în atmosferă de vulcani, răcește temperature aerului.

Deși sună ca un scenariu dintr-un film sciece-fiction, oficialii guvernamentali de la Washington vor să cheltuiască 10 miliarde de dolari pe an pentru acest program, care ar prevede trimiterea de avioane în stratosferă pentru a elibera un aerosol cu capacități de reflexie.

Cercetarea ar putea folosi doixidul de sulf, însă o cantitate excesivă poate avea un impact negativ asupra mediului și sănătății umane.

Descoperire stranie făcută de NASA: În deșert totul este negru pe 80 de kilometri VIDEO

Programul este condus de către Biroul de știință și tehnologie de la Casa Albă. Oamenii de știință propun pulverizarea dioxidului de sulf în stratosferă în diferite locații din lume, pentru a forma nori de acid sulfuric care blochează o parte din radiația solară.

Planul actual vizează cheltuieli de 10 miliarde de dolari în fiecare an pentru a răci Pământul cu două grade Fahrenheit (aproximativ 1,1 grade Celsius), a declarat pentru CNBC Edward A. Parson, profesor de mediul la Universitatea din California, Los Angeles.

Totuși există și alte propuneri, astfel Chris Sacca, fondatorul fondului de investiții în tehnologia climatică Lowercarbon Capital, a declarat pentru CNBC că dioxidul de sulf, deși are proprietăți reflectorizante, nu este cea mai bună particulă de pulverizat în atmosferă și observă că „luminozitatea norilor este, de asemenea, o tehnică foarte promițătoare”.

Spre deosebire de dioxidul de sulf, strălucirea norilor marini durează doar câteva ore și necesită mai multe particule pentru a crea norii giganți, dar este mult mai sigură pentru mediu și sănătatea umană. (sursa)

Articolul precedentCa să-și păstreze profitul în Siria, producătorul de ciment francez Lafarge a dat mită către ISIS chiar când teroriștii executau oameni
Articolul următorWashington Post: Mirajul liderilor autoritari. Un al doilea val de dreapta străbate democrațiile lumii