Pentru a se asigura forța de muncă necesară în agricultură și pentru asistență socială în Austria , guvernul din această țară a ajuns la o înțelegere cu guvernul român și cu cel maghiar.

Din cauza lipsei locurilor de muncă și a salariilor mici din România, foarte mulți români pleacă în țările occidentale pentru a avea un trai mai bun.

Cu toate acestea, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din Austria, de exemplu.

O analiză realizată de publicația Deutsche Welle a arătat cu câți bani se întorc românii acasă după câteva luni de zile de muncă.

„Ioan a lucrat anul trecut pentru prima dată în Germana la o întreprindere care cultiva sparanghel în apropiere de Münster. După aproape trei luni de muncă istovitoare de 10 ore pe zi fără pauză, s-a întors în ţară cu mai puţin de 1.850 de euro în buzunar. Din salariul său fuseseră reţinuţi circa 1.000 de euro pentru cazare, mâncare şi utilităţi.”

În contextul creat de nevoia extraordinară de îngrijitoare din România pentru bătrânii din Austria, asociația PflegeHELP din Austria le încurajează să ceară bani mai mulți, să fie plătite la valoarea muncii pe care o prestează, în ciuda riscurilor pe care le înfruntă și a cadrului economic din Austria.

„Oameni buni, cereți mai mulți bani pentru munca dumneavoastră! PflegeHELP constată că îngrijitoarele de bătrâni românce din Austria au înțeles ce forță reprezintă și încep să se organizeze, să-și ceară drepturile ce li se cuvin!

Ele nu uită că muncesc din greu în Austria unde plătesc impozite și asigurări sociale. Merită astfel mai mulți bani din partea vârstnicilor austrieci pentru că pun suflet și riscă – medical vorbind în vremuri de pandemie – departe de familia lor din România. Merită și respectul agențiilor de intermediere!

Dacă tot sunt PFA-uri, merită și un sprijin real din partea Camerei Economice a Austriei ca să obțina ajutorul din fondul de calamitate, fără să aibe neapărat un cont bancar austriac. Merită astfel mult mai mult decât o testare COVID19, bineînțeles gratuită, în Austria!” a dr. Alex Todericiu purtător de cuvânt al asociației PflegeHELP, potrivit ziarulromanesc.at

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.