Deși, așa cum spune în CV-ul oficial, este de profesie kinetoterapeut, prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea pare să nu aibă cunoștințe minime de igienă și prevenție!

Precizare a ministerului Afacerilor Interne, Marcel Vela: Dezavuez ferm afirmațiile prefectului județului Bihor, Dumitru Țiplea, referitoare la faptul că o persoană aflată în izolare la domiciliu, ca urmare a faptului că a venit în țară dintr-o zonă afectată de coronavirus, ar putea părăsi locuința pentru a face cumpărături. 
Aceste declarații sunt în contradicție cu regulile sanitare pe care autoritățile române le-au impus prin Dispozitia nr.523/25.02 emisă de către Departamentul pentru Situatii de Urgenta.
Persoanele aflate în izolare la domiciliu NU pot părăsi domiciliul, ele urmând să primească sprijin fie din partea rudelor, cu respectarea restricțiilor sanitare, fie din partea autorităților județene sau locale.

Ministrul nu spune însă dacă va lua în cazul lui Dumitru Țiplea aceeași măsură ca și cea luată de guvern în Gorj, unde șefa DSP a fost demisă pe motiv de proastă gestionare a situației medicale din județ!

Dumitru Ţiplea, prefectul judeţului Bihor, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vobit despre persoanele care ar fi trebuit să fie izolate la domiciliu. Prefectul a explicat că persoanele nu au fost de găsit de către autorităţi, deoarece erau plecate la cumpărături şi ”cineva trebuie să facă aprovizionarea”.

”În Bihor avem în izolare, 180 de persoane până în acest moment. În cursul zilei de ieri şi astăzi, echipele DSP şi IPJ au făcut verificări la domicilu. Din 30 de adrese verificate, o adresă nu era corectă şi la a doua adresă, nu s-au găsit persoanele acasă. Erau ieşite la cumpărături, sau în altă parte. Verificările se fac zilnic, telefonic. Am reuşit ieri şi astăzi să verificăm fizic, 30 de adrese, din care o adresă nu era corectă şi la două adrese nu s-au găsit persoanele acasă şi s-a revenit ieri şi astăzi. Au fost găsite seara. Erau plecate la cumpături. Cineva trebuie să facă apovizionarea, iar măsurile care s-au dispus, o persoană poate să iasă şi să facă cumpăturile”, a explicat prefectul.

Sperăm ca, după modelul ministrului liberal de la Sănătate, domnul prefect să nu se gândească și el la o activitate privată – de kinetoterapeut, nu de alta dar la cunoștințele pe care le etalează s-ar putea să nu sfârșească bine pentru pacientul client!…

sursa: Antena3

Articolul precedentChef cu primari și lautari. Adică ședință serioasă…
Articolul următorBREAKING NEWS: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută de procurorii DNA