printreranduri.net: Pentru a înțelege mai bine rostul vaccinării obligatorii și a persecuției nevaccinaților, merită lămurite situațiile României și Portugaliei din perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2021. Că tot ne compară unii și alții!

În 20 octombrie, Portugalia a fost vaccinată în proporție de 85,6%. România era vaccinată doar într-o proporție de 29,8%.

În 20 octombrie 2021 în Portugalia erau 927 de noi infectări/zi și media infectărilor pe ultimele șapte zile era de 667/zi.
În România, în aceeași zi, erau 18.853 de infectări (rezultate în urma testărilor), deci de aproape 20 de ori mai multe ca în Portugalia.

Ponderat cu mărimea populației, rezultă că numărul de infectări era, în România, de 37 de ori mai mare decât în Portugalia (populația Portugaliei 10,3 milioane; populația României 18,5 milioane).

În 30 noiembrie, populația Portugaliei a fost vaccinată în proporție de 86,7%. România era vaccinată într-o porție de 41,6%.În Portugalia au fost 2907 de noi cazuri confirmate și peste 25.000 de noi cazuri active! Media ultimelor șapte zile a fost de cca 2900 de cazuri/zi. În România au fost 1622 cazuri noi, media ultimelor șapte zile a fiind de cca 1950 de cazuri noi, în condițiile în care testarea s-a tot redus, deci nu știm cât reflectă realitatea aceste cifre „oficiale”. Dar, astea sunt datele oficiale, deci pe astea ne bazăm, bune sau rele cum ar fi.

Ponderat cu mărimea populației, înseamnă că în Portugalia au fost de trei ori mai multe cazuri zilnice decât în România, de unde cu 40 de zile mai înainte în România erau de 37 de ori mai multe cazuri!

În Portugalia, țară cu aproape 90% vaccinată, au fost pe 30 noiembrie 2021, raportat la numărul populației, de două ori și jumătate mai mulți bolnavi de COVID declarați oficial decât în România!!! (55000 în Portugalia față de 40000 în România).

În România numărul cazurilor de îmbolnăvire/zi, în perioada analizată, a scăzut de 12 ori în timp ce în Portugalia a crescut de 3 ori. În condițiile în care, Portugalia este aproape complet vaccinată, în timp ce în România majoritatea populației este, încă, nevaccinată.

Așadar, într-o țară vaccinată, cazurile se înmulțesc îngrijorător, iar într-o țară nevaccinată cazurile scad vizibil.

Ce rezultă de aici? Că virusul nu cere nimănui certificatul verde? Că procentul de vaccinare nu are nicio relevanță când vorbim de numărul de îmbolnăviri și de numărul bolnavilor dintr-un teritoriu? Că aceste așa-numite vaccinuri nu ne scapă de pandemie și că sunt, mai degrabă, un mod de a întreține pandemia? Vă las pe voi să găsiți răspunsul/răspunsurile corect(e).

Unii vor găsi să spună că în Portugalia, țară mult mai vaccinată, nu sunt decese și în România, țară nevaccinată, sunt. E bine de știut că în Portugalia, din martie 2021 de când a început campania de vaccinare, au fost tot timpul puține decese. Așadar, în Portugalia sunt puține decese nu datorită vaccinării (în martie-aprilie media zilnică a deceselor a fost, ca și acum, sub 10/zi), ci datorită unui sistem medical performant!

În România sunt multe decese nu atât din cauza virusului, cât din cauza unui sistem medical neperformant, depășit, și a unei proaste guvernări. Când acceptăm această realitate, vom putea ieși din „basmul” cu eroi și anti-eroi și ne vom putea apuca să punem sistemul sanitar pe baza solide. Putea fi pus deja de mult. Acum, criza sanitară (cu toate relele) poate fi folosită ca o oportunitate. Dacă o ratăm și pe asta, ne merităm soarta!

PS. Staticile au fost preluate de pe pagina Facebook a lui Varujan Vosganian – 30.11.2021

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentGermania, lockdown pentru cei nevaccinați. Merkel cere ca vaccinarea să devină obligatorie din 2022
Articolul următorVă era dor? Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”