Mai multe femei românce, unele trecute de prima tinerețe, au căzut în plasa unui fals general american căruia i-au oferit sume mari de bani, sperând că așa îl vor ajuta să vină în România pentru o relație de lungă durată. Banii trimiși prin Wester Union ”ofițerului american” ajungeau în realitate la un cetățean egiptean, rezident în România, fără nicio legătură cu armata SUA.

Acesta a fost reclamat de victime, cercetat de DIICOT și trimis în judecată pentru înșelăciune, dosarul aflându-se pe rolul Judecătoriei Târgoviște în faza de cameră preliminară.

Potrivit rechizitoriului egipteanul, cu domiciliul în Sectorul 1 al Capitalei, se recomanda pe Facebook drept ofițer american sau medic militar detașat în diferite teatre de operațiuni. Ademenea pe rețelele de socializare diferite femei dispuse să aibă o relație la distanța și cărora le promitea o viață de vis în SUA, odată ce se retrăgea din armată. A reușit să atragă în plasă cel puțin cinci femei românce pe care le-a convins să-i trimită bani, sume mari, chiar de ordinul zecilor de mii de euro, invocând diferite povești și urgențe. Convinse că ”generalul” lor este chiar la ananghie, româncele au acceptat să-i sară în ajutor și au trimis cât au putut, una dintre ele chiar peste 30.000 de euro.

Escrocheria egipteanului a început să dea roade în România din 2016 și a fost profitabilă până prin 2019-2020, când unda dintre doamnele înșelate a decis să ceară ajutorul autorităților.

Avea două metode prin care storcea bani de la femeile naive. Pe unele le șantaja cu publicarea unor fotografii compromițătoare trimise chiar de ele ”generalului”, pe altele le ispitea cu povești abracadabrante, dar pe care doamnele le credeau și se ofereau să ajute cu bani pentru a-și ajuta iubitul virtual.

De exemplu, uneia dintre românce i-a cerut peste 5000 de euro sub pretextul că deține o cutie de valori ce conține bijuterii şi bani pe care intenționa să o trimită în România, sumele de bani solicitate fiind necesare, chipurile, pentru a achita taxele de transport ale coletului, alteia i-a cerut 5300 de euro pentru a plăti îngrijirile medicale ale fiicei lui de 12 ani care se afla în Statele Unite ale Americii. Altă victimă a plătit 34.727 euro, pentru ca ”generalul american” sub pretextul că vor avea o relație sentimentală în Statele Unite ale Americii şi că îi va restitui banii în momentul în care va intra în posesia unei casete de valori şi bani pe care o deţine în Ghana.

Doamnele care au căzut în plasă și i-au trimis escrocului fotografii cu caracter sexual explicit în care ele apăreau în ipostaze indecente au plătit câte o mie de euro pentru ca acele imagini să nu fie făcute publice sau trimise la rude prin intermediul rețelelor de socializare.

Odată adus la audieri, cetățeanul egiptean a declarat că nu are absolut nicio legătură cu această afacere, acuzând polițiștii din Târgoviște, dar și procurorul de caz din cadrul DIICOT că au avut un comportament abuziv.

Cauza se află în prezent pe rolul Judecătoriei Târgoviște, în faza de cameră preliminară, următorul termen fiind stabilit la finalul lunii ianuarie.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel Ploiești se judecă o cerere de strămutare a dosarului, patent fiind chiar cetățeanul egiptean inculpat. (ziare.com)

Articolul precedentUngaria începe instruirea militară pe bază de voluntariat a funcţionarilor publici
Articolul următorSURSE. Premierul Marcel Ciolacu vine în Bihor