Premierul desemnat Nicolae Ciucă se întâlneşte luni, la ora 12,00, cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru a discuta despre Programul de guvernare. În weekend, între PSD și PNL au avut loc mai multe negocieri, dar cele două partide nu au ajuns la un acord.

“Dacian Cioloş, preşedintele USR, se va întâlni luni, la ora 12,00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Întrevederea a fost cerută vineri de premierul desemnat”, a anunţat USR.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a spus, duminică seara, că întâlnirea lui Dacian Cioloş cu premierul desemnat nu va fi una pentru negocieri.

“Luni va fi o discuţie între preşedintele USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat Nicolae Ciucă. Premierul desemnat vrea să discute intenţiile pe care le are cu acest guvern. Domnul Ciucă i-a spus clar că vrea să prezinte intenţiile pentru un guvern minoritar – echipa, programul. Nu este o negociere”, a declarat Dragu.

Conducerea PNL, cea a UDMR şi premierul desemnat au avut, atât sâmbătă cât şi duminică, o serie de întrevederi la Palatul Victoria pentru finalizarea Programului de guvernare.

Potrivit unui comunicat al PNL, la discuţii au participat şi echipele de experţi ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Democrate Maghiare din România, în prezenţa preşedinţilor celor două formaţiuni, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor.

Sâmbătă a avut loc şi o consultare a liberalilor cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Totodată, premierul desemnat a avut sâmbătă după-amiază o convorbire telefonică cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cei doi convenind ca negocierile politice să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare. (sursa)

Articolul precedentVacanță fortață de două săptămâni pentru toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat, începând de astăzi. After-school-urile se închid și ele / Școlile și grădinițele private rămân deocamdată deschise, dintr-o “scăpare”
Articolul următor16 state din Europa deja lucrează cu banii din PNRR: România, șanse minime să acceseze vreun euro în acest an