Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat miercuri că în vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom intra în plată pensiile recalculate, după noua formulă de calcul din noua lege a pensiilor.

”Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (..) Colegii de la Casa de Pensii au contractul subsecvent cu privire la partea de program, de soft, în baza cotractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule.

Ministrul a precizat că ”în vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă”.

”Se va ţine cont de totalul punctelor asimilate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare”, a completat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a mai afirmat că este o premieră în România faptul că pensionarii în acelaşi an au parte de două majorări importante ale pensiilor, cea din ianuarie, cu inflaţia şi cealaltă de la 1 septembrie.

”Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a mai arătat Bucura Oprescu, arătând că acest lucru este specificat clar în legea pensiilor. (sursa)

Articolul precedentIoan Mang: Ce măsuri de protejare a veniturilor românilor ar fi luat progresiștii de ”dreapta”?
Articolul următorUnii oameni își atacă zilnic corpul și creierul, fără să știe: Un obicei duce la boli de inimă și demență