Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat marți că pandemia de coronavirus nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce este mai rău din această pandemie.

Să nu uităm că pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informații, dar noi trebuie să ne așteptăm că lucrurile pot să se înrăutățească și noi trebuie să fim foarte pregătiți”, a zis Arafat, marți, la B1 TV.

Sunt foarte mulți ”experți” care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără absolut niciun argument științific, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă recomandările, dar această parte mică poate contribui la răspândirea virusului într-un mod necontrolat”, a declarat Raed Arafat.

Arafat: ”NU putem să spunem că totul va fi bine”

Nu putem compara 2020 cu 1919. (…)Totuși, un impact asupra sistemului sanitar se poate produce chiar și în țările extrem de avansate și cu sisteme sanitare dezvoltate. Deci nu putem să spunem că totul va fi bine. Putem să ne așteptăm la o situație mai rea la toamnă și la iarnă și va trebui să fim mult mai bine pregătiți, iar populația să fie mai înțelegătoare”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.