Conform datelor oficiale agregate de platforma Rezultate Vot, Florin Birta (PNL), primarul în funcție al Oradiei a fost reconfirmat, fără surprize de alegători.

Astfel, Florin Birta a obținut aproximativ 68,58% din voturi (cifrele nu sunt încă finale!), urmat de candidata UDMR, Rozalia Biro, cu 13,83% și candidatul PSD, Adrian Madar, cu doar 8,64%, adică abia aproximativ 6.500 de voturi.


Candidatul PSD, Adrian Madar, ani de zile purtător de cuvânt al PSD Bihor, consilier local și șeful grupului de consilieri PSD din Consiliul Local Oradea, dar și responsabil din partea PSD pentru o anumită zonă a orașului – plus președinte al PSD Oradea în ultimele luni – nu a reușit astfel scorul pe care îl anunța acum câteva zile, când declara presei: Sunt optimist. Credem că vom obține cel mai bun scor pe care PSD l-a realizat în Oradea după 1990. Prefer să fiu totuși rezervat, să nu dau un pronostic care să se dovedească exagerat de optimist, dar cred că vom obține peste 20%.

Mai rău, conform datelor parțiale, Adrian Madar se află la câteva procente, aproximativ trei, sub scorul obținut la Oradea de organizația locală a PSD.

În 2020, candidatul PSD pentru Primăria Oradea, europarlamentarul Emilian Pavel, obținea 7,75% (5.297 voturi), iar PSD Oradea obținea 8,89% (6.038 de voturi).

La alegerile locale din 2016, candidata PSD pentru Primăria Oradea obținea 9,53% (7.041 voturi), iar PSD Oradea realiza un scor de 15,88% (11.638 voturi).

Articolul precedentCod portocaliu de furtuni în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Cod galben și portocaliu de caniculă în alte zone din țară
Articolul următorDeși a câștigat votul pentru funcția de președinte al CJ Bihor, scorul politic al PNL s-a prăbușit! Se va alia cu AUR?