În cadrul conferinței de presă susținută azi la sediul PSD Bihor, alături de consilierul local orădean Adrian Madar – purtător de cuvânt, fostul deputat Ioan Sorin Roman, vicepreședinte al organizației județene și fermier, a prezentat trei întrebări pe care dorește să i le adreseze primului ministru Cîțu în contextul proiectului de Buget pentru anul în curs care urmează să fie dezbătut de Parlament.

Întrebările adresate lui Florin Cîțu în numele fermierilor sunt următoarele:

  1. De ce pune în pericol siguranța alimentară a țării?
  2. De ce condamnă românii la dependență de produsele din import?
  3. De ce vrea să distrugă satul românesc?

Fostul deputat a condamnat acțiunile guvernului PNL din anul 2020, care a abandonat sau stopat numeroase programe de sprijin pentru fermierii și producătorii români și a închis abuziv piețele agroalimentare, în favoarea lanțurilor străine de supermarketuri.

Fermierii nu uită nici faptul că PNL a mințit în campania electorală, când promitea sprijin pentru agricultori în fața calamităților, TOATE despăgubirile pentru seceta care a afectat culturile de primăvară fiind ELIMINATE. Și vorbim despre 1,2 milioane de hectare afectate. Acum, la guvernare, ministrul Agriculturii îi trimite pe fermieri la bănci, ca să ia credite…

O altă neîmplinire a acestui buget este reducerea cu peste 50% a fondurilor pentru programe de sprijin local, unele fiind anulate, precum programul pentru tomate, lansat de PSD.

Roman consideră că bugetul propus de Guvern pentru agricultură este unul al falimentului, dar crede că Parlamentul trebuie și poate să corecteze subfinanțarea agriculturii, impusă de actuala majoritate.

Articolul precedentSchimbare istorică în privința RCA, din martie. Cu cât se vor scumpi polițele de asigurare
Articolul următorPentru că pasageri nu sunt, aeroportul orădean ar putea transporta animalele fermierilor