Partidul Social Democrat susține, într-o postare pe Facebook, că în perioada 15-17 mai, adică la sfârșitul acestei săptămâni, nu vor exista restricții impuse de autorități, pentru că, potrivit calendarului de adoptare a legii trimise de Guvern în Parlament, legea nu poate intra în vigoare mai repede de începutul săptămânii viitoare.

„În perioada 15-17 mai vom marca „ZILELE PROSTIEI” Guvernului Orban! Trei zile în care nu se pot aplica restricții pentru prevenirea pandemiei, din cauza unei gafe monumentale a Guvernului PNL! Au trimis legea stării de alertă prea târziu la Parlament! Cu tot efortul senatorilor și deputaților de a o vota în cel mai scurt timp, din cauza unor termene procedurale obligatorii, legea nu poate intra în vigoare mai devreme de 18 mai!”, se arată în mesajul PSD.

Social democrații susțin că în cele trei zile se poate anula efortul colectiv din ultima perioadă.

„În lipsa unor REGULI CLARE, va crește riscul de transmitere a coronavirusului. În aceste 3 zile, se poate anula tot efortul colectiv facut timp de două luni! Doar din prostia Guvernului Orban! Recomandăm cetățenilor să respecte regulile de igienă și distanțare și în aceste 3 zile în care vor lipsi restricțiile legale!”, se precizează în același mesaj.

Conform calendarului prezentat de PSD, adoptat astăzi de Senat și miercuri de Camera Deputaților, înainte de a fi trimisă la promulgare, legea are termen legal de două zile în care poate fi contestată la CCR. Președintele o poate promulga vineri, însă legea intră în vigoare în termen de 3 zile de la promulgare.

Guvernul a adoptat în ședința de luni un proiect de lege care conține măsurile care ar urma să intre în vigoare după 15 mai. Autoritățile vor ca România să intre în stare de alertă după 15 mai. Proiectul trebuie să fie însă aprobat și în Parlament, unde poate suferi modificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.