Meteorologii anunţă că temperaturile vor fi, în ultimele două săptămâni ale lunii mai, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării şi uşor mai ridicate în primele două săptămâni din iunie. Cantităţile de precipitaţii se vor situa şi ele în jurul valorilor normale.

Vremea în săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Vremea în săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sudestul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării. (sursa)

Articolul precedentFenomenul Euro 2024 intră în linie dreaptă cu 30.000 de români aşteptaţi la München, Köln şi Frankfurt. Creştere de cinci ori la bilete de avion şi cazări epuizate
Articolul următorMarcel Ciolacu: Săptămâna viitoare încercăm să reglăm în şedinţă de guvern situaţia muzeografilor