timesnewroman.ro: A întârziat ceva, dar iată-l! Primul tren nou cumpărat de CFR în ultimii 20 de ani a intrat în ţară pe la vama Curtici şi va fi gata să transporte călători pe rutele Bucureşti-Braşov şi Bucureşti-Constanţa.

Chiar astăzi, garniturii Alstom i s-a montat ultima piesă necesară, întârzietorul, iar chederele de la geamuri au fost dezbârnate un pic cu o şurubelniţă ca să fie, totuşi, un pic de curent înăuntru.

„Vorbim despre un întârzietor de mare putere, 100-200 minute, sistem automat de dilatat şinele vara, de troienit zăpada iarna. O minune a tehnologiei. Nu poţi pune orice întârzietor pe un tren atât de puternic şi de rapid, că nu face faţă”, explică Geanone Marcu, mecanic de locomotivă.

„Un asemenea dispozitiv complex a trebuit comandat special de la Uzina de Mecanică Tardivă din Tecuci, de unde vă puteţi închipui că n-a venit chiar la timp”, adaugă reprezentantul CFR. (sursa)

Articolul precedentPOLEMICĂ MUZICALĂ. Specialist: nu doar melodia „Așa-i românul” poate fi din folclorul maghiar. „Există o variantă maghiară și pentru «Doamne, ocrotește-i pe români» (VIDEO)
Articolul următorDe unde vine agresivitatea elevilor la școală. Părerea specialiștilor despre atacul de la Colegiul „Traian Vuia” Oradea