Insulele Kiribati, situate în inima Pacificului, au fost primele care au pășit în 2025, la ora 12:00 (ora României). Cu un avans de 14 ore față de Greenwich Mean Time (GMT), acest arhipelag a dat startul festivităților globale care marchează trecerea într-un nou an, un fenomen unic ce durează aproape 24 de ore.

La doar o oră după Kiribati, alte teritorii din Pacific, precum Tonga, Samoa și părți din Noua Zeelandă, au intrat și ele în noul an, urmate de Australia, unde celebrările fastuoase din Sydney sunt adesea un punct de referință al Revelionului mondial, scrie Digi24.

Festivitățile continuă în Asia de Est, unde țări precum Japonia, China, Coreea de Sud și Filipine marchează intrarea în 2025 cu spectacole de focuri de artificii sau drone. Urmează apoi Asia Centrală și Orientul Mijlociu, iar primele țări europene care trec în 2025 sunt Rusia și statele din Caucaz.

România, alături de Ucraina, Moldova și vecinii din Balcani, va întâmpina noul an înaintea Europei de Vest, care intră în 2025 cu o oră mai târziu.

În Statele Unite, noul an sosește la ora 07:00 dimineața, ora României, începând cu coasta de est, inclusiv orașul New York. În Los Angeles, situat pe coasta de vest, sărbătorile vor începe la ora 10:00 (ora României).

Ultimele regiuni care întâmpină anul 2025 sunt insulele din Pacific, precum Hawaii, Tahiti și Samoa Americană. Într-o ironie geografică, Samoa Americană, care încheie șirul sărbătorilor globale, se află la doar 2.000 de kilometri de Kiribati, locul unde festivitățile au început. (sursa)

Articolul precedentGeneraţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană. Din 2007 până în 2024, în România membră a UE s-au născut peste 3,6 milioane de copii, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României
Articolul următorCum va fi vremea în luna ianuarie. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni