PSD vrea să crească salariul minim până la 3.500 de lei şi punctul de pensie cu 32%, după cum se arată în programul de guvernare cu care formaţiunea va candida la alegerile parlamentare.

PSD: Salariu minim brut – 3.500 lei, față de 2.230 lei, cât este în prezent

Potrivit documentului prezentat de Sorin Grindeanu, salariul minim brut urmează să ajungă în 2024 la 3.500 lei, față de 2230 lei, cât este în prezent. 

De asemenea, şi salariul mediu brut ar urma să ajungă la 7.010 lei, iar punctul de pensie ar creşte cu 32%, urmând să devină 2.340 de lei în 2024, comparativ cu 1.775 lei, cât este acum.

PSD: Reducerea impozitării muncii şi stimulente financiare pentru familiile cu copii

În plus, social-democrații creşterea veniturilor populației, prin măsuri precum reducerea impozitării muncii şi stimulente financiare pentru familiile cu copii.

“Am avut o întâlnire cu partenerii noștri sociali, cu cele mai importante patronate și sindicate din industrie, auto, construcții, iar în această săptămână și săptămâna viitoare vom continua pe celelalte domenii. Spre deosebire de actuala putere, noi am început elaborarea programului de guvernare în parteneriat cu cei cărora li se adresează măsurile pe care le propunem, pornind de la nevoile concrete pe care le au”, a spus Sorin Grindeanu.

Lista întreaga de măsuri propusă de PSD în programul de guvernare, aici.

Articolul precedentBogatii lumii au devenit si mai bogati in pandemie. Doua mii de miliardari au impreuna o avere de peste 10 trilioane de dolari
Articolul următorȘi USR mai vrea câteva luni de ”diurnă”? Ne-am întors în Februarie!