Carburanții s-au scumpit semnificativ, iar preţurile au ajuns aproape la acelaşi nivel cu cel care era înainte de apariția crizei sanitare. Acum două săptămâni șoferii plăteau pentru un litru de benzină sau motorină sub 5 lei, acum prețul este de 5,2 – 5,3 lei/litru. Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol.

Cei care au venit la pompă luni, 22 februarie, au plătit pentru un litru de benzină 5,15 lei, iar pentru motorină 5,24.  Asta în timp ce în noiembrie 2020 plăteam pentru un litru de benzină 4,43 lei, iar pentru motorină 4,38 lei. Prin urmare, indiferent de combustibilul folosit, acum plătim cu peste 70 de bani mai mult față de cât plăteam în urmă cu 3 luni.

Economiștii avertizează că dacă trendul continuă, va declanșa scumpiri în lanț. (sursa)

Și consultantul orădean în afaceri Dacian Palladi a remarcat acest lucru într-o postare pe contul personal de Facebook. Iată ce a scris acesta:

”Azi, 22.02.2021, în România, la pompă:

– 1 litru de Benzină Standard, între 5,14 și 5,34 lei

– 1 litru de Benzină Superioară, între 5,69 și 6,01 lei

– 1 litru de Motorină Standard, între 5,15 și 5,35 lei

– 1 litru de Motorină Superioară, între 5,49 și 5,76 lei

Nu uitați:

– în jur de 50% din prețul combustibililor mai sus enumerați îl reprezintă taxele către statul român

– cu câtă emfază și mândrie (de parcă ne dădeau de la ei) aclamau politicienii (de o anumită culoare mai deschisă) acum aproximativ un an, un an și jumătate, scăderea iată atât de vremelnică, a prețurilor la combustibili. Acum tac mâlc… Vor urma poate, bla, bla-uri cu prețul pe piețele internaționale, cu legi de pe vremea nu știu cui, cu nu știu ce curs de schimb valutar și altele. Oricum, povești pentru buzunarul românului.

Printre puținele certitudini românești – creșterea constantă a prețurilor.

Niciodată mai mici, vremelnic staționare pentru un buget mereu în foame de bani, sau doar pentru o “eschivă” de imagine, adresată naivilor (eterni) din popor…

Da, da, omul e în centrul tuturor politicilor… Bla, bla, bla…” (sursa)

Articolul precedentÎncă o companie va opera de pe aeroportul de la Cluj! La Oradea e cu pandemia…
Articolul următorSindicatele polițiștilor ies iar în stradă. Jandarmii le recomandă un ”comportament civilizat”…