A fi curios cu privire la cât de departe se întind capacitățile simțurilor pisicii nu este o ceva neobișnuit, mai ales că unele dintre abilitățile lor depășesc tot ceea ce putem face noi înșine. Unul dintre multiplele mituri fascinante despre pisicile noastre este că ar putea vedea spiritele. Deci, pot vedea pisicile fantome sau nu? Iată ce trebuie să știi!

Pot pisicile să vadă fantome?

Nu există date științifice care să arate că ele pot vedea spiritele sau pot simți prezența lor. În ceea ce privește simțurile unei pisici, încă mai sunt multe lucruri de descoperit și de înțeles. Dar există șanse ca alte lucruri să se întâmple și ideea că o pisică ‘vede o fantomă’ ar putea fi doar o reacție la ceva foarte banal.

Ce îi determină pe unii proprietari să creadă că pisicile pot simți spirite și fantome

Deși lipsesc dovezi, unii proprietari totuși cred că pisicile ar putea fi cheia comunicării cu lumea spiritelor. De la privitul fix la ceva ce nu există, până la mișcarea urechilor în toate direcțiile posibile – există o colecție de dovezi pe care iubitorii de pisici le-au adunat pentru a încerca să dovedească faptul că superputerile felinelor sunt reale și că pisicile pot vedea fantome.

Dar credința în lumea spirituală nu este pentru toată lumea. Există, desigur, explicații pentru modul în care acționează pisicile!

Reacții accentuate 

Pisicile pot reacționa diferit în funcție de mediul lor, astfel încât orice reacții accentuate pot fi rezultatul stresului ambiental și al anticipării pericolului. Datorită simțurilor incredibile, pisicile sunt mereu în stare de alertă. Acest lucru poate duce la reacții bruște la anumite sunete.

Anxietate

Există câteva comportamente pe care le poți observa dacă pisica ta suferă de anxietate. Uneori, aceste comportamente sunt interpretate greșit, ca și cum pisicile ar vedea spirite, dar este puțin probabil să fie cazul. Anxietatea poate provoca reacții fizice intense și poate include comportamente precum privirea intensă, mișcarea ușoară a cozii, schimbarea constantă a poziției corpului sau a capului și blocarea.

Ce spune mitologia

Odată, în Egiptul antic, pisicile erau venerate. Moartea unei pisici era o tragedie familială și legenda spune că cei care dețineau pisica își rădeau sprâncenele în semn de omagiu adus iubitei lor feline.

Credința egiptenilor antici era și că pisicile ar putea comunica cu lumea spiritelor și ei credeau că pisicile pot vedea fantomele. În budism se crede că sufletele oamenilor care au trecut dincolo sunt reîncarnate ca animale, inclusiv pisici.

Se spune, de asemenea, că pisicile sunt capabile să simtă prezența oricărei aure anormale în jurul lor și că pot simți o aură malefică în jurul oamenilor.

Cum văd pisicile

Pisicile sunt prădătoare și, prin urmare, au dezvoltat o vedere excelentă care le ajută la vânătoare. Cu toate acestea, vederea unei pisici, în timpul zilei, nu este la fel de bună ca a noastră. Pisicile vad culorile mai limitat decât noi și sunt mai puțin capabile să se concentreze pe obiecte la diferite distanțe decât suntem noi.

Cu toate acestea, vedere unei pisici, în întuneric, este mult superioară. Pupilele mari permit luminii să intre în ochi, în cantitate mai mare decât la om, ajutându-le să vadă în condiții de luminozitate scăzută. Ele nu se bazează doar pe ochii lor pentru a simți lumea din jurul lor, ci folosesc și urechile, nasul și mustățile.

Cum aud pisicile

Auzul pisicilor este mult mai sensibil decât al nostru. Pisicile pot auzi frecvențe de patru, până la cinci ori mai mari decât putem noi, ceea ce se datorează diferențelor în structura urechilor lor în comparație cu a noastră. Auzul lor sensibil este un motiv pentru care pisicile se pot trezi brusc dintr-un somn adânc.

Atunci când își mișcă și își înclină capul, încearcă să găsească un unghi care să le ajute să audă cel mai bine și să se concentreze pe sursa zgomotului.

Când acțiunile unei pisici devin îngrijorătoare

Chiar dacă pisicile care văd fantome ar fi fascinante și ar deschide uși către o univers alternativ, adesea reacțiile și comportamentul lor, în loc să fie asociate cu lumea spiritelor, pot fi un semn care poate indica altceva. Dacă reacțiile lor bruște și comportamentul încep să provoace probleme în casa ta, sau încep să devină distructive sau agresive, sau ai alte îngrijorări, atunci ar trebui să ceri sfatul medicului veterinar.

Cu toate că răspunsul la întrebarea: “Pot vedea pisicile fantome?” este probabil “Nu!”, pisicile sunt însoțitori uimitori – inteligenți, iubitori și cu abilități care deseori depășesc tot ceea ce suntem în stare să facem, potrivit Purina.co.uk. (sursa)

Articolul precedentAdministrația Trump și-a șantajat aliații pentru a cumpăra armament din SUA?
Articolul următorCe se discută în spatele uşilor închise: România este „în cărţi“ pentru două centre de date de 500 milioane de euro, cu o putere cumulată de 40-45 MW