Multe persoane postesc în această perioadă și înlocuiesc alimentele clasice cu alimente potrivite în post.
Cu toate acestea, pentru a induce starea de sațietate la care se ajunge mai greu, mai ales pentru cei care sunt obișnuiți să consume zilnic carne, oamenii au tendința de a face excese alimentare.
Printre acestea, consumul mare de carbohidrați, dar și de grăsimi vegetale. O altă greșeală este cumpărarea produselor procesate, care conțin nu numai grăsimi în cantități mari, dar și zahăr.
Carmen Brumă a explicat cele mai frecvente greșeli:
“ 1. Prima greșeală a multor persoane care constată că s-au îngrășat în post este excesul de carbohidrați simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.
2. Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantități mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 de calorii. Dacă îl pui direct din sticlă peste o salată sau alt preparat, faci două rotocoale cu sticla și ai lejer 3 linguri, adică 300 de calorii doar din ulei. Ideal este să folosești spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea folosită în mâncare.
3. Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post, precum șnițele de post, hamburgeri de post, chiftele de post etc. Acestea conțin cantități mari de grăsimi și, de multe ori, și zahăr”, a scris Carmen Brumă pe Facebook. (sursa)