Conform surselor BihorNews.ro, Bekesi Csaba, director executiv al AJOFM Bihor și candidat pe lista PSD pentru Consiliul Județean, a fost astăzi victima unei acțiuni care nu poate fi descrisă altfel decât ca poliție politică.

Ceea ce, în județul unde un singur partid deține toate funcțiile de conducere și toate majoritățile, nu poate să mire pe nimeni. Dar poate să dea fiori tuturor cetățenilor onești. 

De ce? Pentru că ORICARE dintre bihoreni poate să devină victima unui abuz de putere doar pentru că așa vrea cineva…


Contactat de către BihorNews.ro pentru a confirma incidentul, domnul Bekesi ne-a relatat întâmplarea:

De bună-credință și din dorința de a mă conforma normelor de campanie, spune acesta, am decis de dimineață să îmi modific poza de profil de pe contul personal de Facebook, care conținea cuvântul VOTAT, cu una identică, dar fără îndemn la vot.

În fine, astăzi am primit un apel de la poliția județului, prin care mi s-a solicitat eliminarea pozei mele de profil pe motiv că ar conține un slogan electoral, ceea ce am făcut în câteva minute.

Cu această ocazie am fost informat și de faptul că voi fi sancționat cu avertisment.

Totuși, la întâlnirea cu angajații Poliției, am întrebat cum de s-a ajuns la această situație și dacă instituția în sine a controlat toate profilurile de Facebook ale tuturor candidaților din Bihor, de la toate partidele.

Mi s-a răspuns că nu și că în cazul meu a fost vorba despre o sesizare făcută de cineva.

În acest caz, conform legii, mi-am exercitat dreptul de a solicita informații cu privire la autorii sesizării. Menționez, este un drept legal în aceste cazuri.

Au urmat momente stânjenitoare în discuția cu reprezentanții autorităților și, pe scurt, nu mi-am putut exercita acest drept, motiv pentru care am convingerea că nu a fost vorba de nicio sesizare ci de o acțiune țintită, îndreptată împotriva mea și efectuată la comandă politică.

Dacă este așa, spune Bekesi, putem vorbi, cu groază dar și cu realism, de faptul că în Bihor se face poliție politică!

Evident, spune Bekesi Csaba, că am solicitat mai multe informații, dar concluzia mea personală este aceea că partidul aflat la putere în Bihor folosește poliția pentru a suprima opoziția, chiar înainte de vot!

Conform procesului verbal, Bekesi Csaba ‘A postat pe pagina de Facebook personală, denumită BEKESI CSABA, o fotografie având caracter electoral Dezvoltăm Bihorul sănătos și emblema PSD, acțiune realizată după încheierea campaniei electorale.’


Toată campania electorală, spune Bekesi Csaba, am acționat corect, nu am primit sancțiuni, am dus o campanie onestă, m-am suspendat din funcție, spre deosebire de alți directori, de la alte partide și, spre deosebire de alții, eu nu m-am folosit de resursele instituției pentru scopuri personale. Nici măcar nu mi-am îndemnat colegele și colegii să mă susțină.

Eu am convingerea că oamenii votează oameni, nu sloganuri, iar a fi om e mai puternic decât orice campanie electorală.

Articolul precedentMai mulți elevi s-au plimbat pe 6 plute făcute din PET-uri, pe Crișul Repede, până aproape de Ungaria
Articolul următorFinal de liceu pentru 180.000 de elevi. Elev, la absolvire: ”Consider că voi ajunge destul de sus dacă sunt consistent”