Libertatea a ajuns în sud-estul Austriei, pe urmele prințului care l-a împușcat pe Arthur, ursul din România. Oamenii de aici sunt îngrijorați că întâmplarea sângeroasă va reduce fluxul de turiști, castelul ajungând să-i fie asociată o reputație sumbră.

Cazul ursului Arthur a trimis o undă de şoc până la Riegersburg, localitatea cu 4.500 de oameni, cât un sat mai răsărit de-al nostru, situată nu departe de granița triplă Austria – Slovenia – Ungaria.

Aici, prinţul vânător, care face parte din familia regală din Liechtenstein, deţine un castel medieval. Cățărat la câteva sute de metri altitudine, pe un fost con vulcanic, castelul se zărește din depărtare.

O maşină a poliţiei păzeşte constant intrarea în fortăreaţa construită în secolul XII. Localnicii sunt, la rândul lor, speriați de valul de publicitate negativă abătut asupra localității după partida de vânătoare din România a prințului și se tem că turiștii îi vor ocoli în această vară.

Filmatul şi fotografiatul în interiorul castelului sunt permise. Dar la scurt timp după ce echipa Libertatea a intrat în castel, a fost interpelată şi legitimată de doi poliţişti. „Situaţia e foarte tensionată la noi, probabil ştiţi despre cazul cu ursul din România. Le-am ucis ursul şi s-au supărat foarte tare. Nu vrem să se întâmple atacuri în castel sau să apară pe internet lucruri urâte despre Riegersburg. Lumea se teme, am fost chemaţi de un angajat al castelului”, a explicat unul dintre agenţi.

Citeşte întreaga ştire: REPORTAJ ÎN AUSTRIA. Poliția păzește castelul prințului din Riegensburg, pentru că „le-am ucis ursul și s-au supărat foarte tare”

Articolul precedentCărți gratuite în baza certificatului de vaccinare, acordate de un lanț de librării din București
Articolul următorComisia Europeană vrea ca salariile minime din statele membre să fie armonizate