Polițele de asigurare RCA de la City Insurance expiră miercuri. Ele vor fi anulate de drept după ce societatea de asigurări a intrat în faliment. Șoferii trebuie să încheie altă asigurare, dar pot solicita returnarea sumei aferente perioadei care rămâne neacoperită.

Amenda pentru absența unei asigurări RCA este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. În baza Codului Rutier, Poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Polițele RCA de la falimentara City Insurance expiră toate în aceeași zi în România. Începând de miercuri, 11 mai 2022, polițiele RCA emise de City nu vor mai fi valabile. Săptămâna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară a emis un avertisment în acest sens.

În această situația se regăsesc sute de mii de români. Potrivit ASF, la data de 11 mai 2022, când se va produce denunțarea automată a contractelor de asigurare, vor mai fi în vigoare 498.255 de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance. Astfel, ASF le-a recomandat proprietarilor de mașini asigurați de City Insurance să se îndrepte către un alt asigurător.

Posesorii de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până pe data de 11 mai 2022. În caz contrar, aceștia sunt pasibili de sancțiuni în concordanță cu legile în vigoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) atrage atenția asupra faptului că polițele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată.

Primul pas astăzi este să vă faceți o asigurare nouă. Al doilea pas pentru recuperarea banilor este să intrați pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților. Sunt absolut toate informațiile cu privire la procedură și la documentele necesare recuperării acestei sume.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol. (sursa)

Articolul precedentRecensământ 2022. Cele trei situații în care poți fi amendat. Mai sunt patru zile de auto-recenzare
Articolul următorCroația condamnă declaratiile lui Viktor Orbán