Marea Britanie începe vaccinarea împotriva COVID-19. Românii care lucrează în sistemul medical sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare.

În sistemul sanitar din Marea Britanie lucrează peste 4.000 de români. Nicoleta lucrează ca asistentă medicală la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice din 2016. Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID.

Angajaţii care refuză vaccinarea vor fi plăţiţi mai puţin, spune Nicoleta

Deşi vaccinarea ar trebui să fie făcută pe bază de voluntariat, Nicoleta spune că tonul angajatorului a fost unul imperativ.

“Oficial, fiecare membru al staff-ului a primit un mail, cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care home nu vor să-l facă”, povestește Nicoleta.

Nicoleta a fost de două ori infectată cu SARS-CoV-2 si refuză să fie printre primii vaccinaţi

“Eu zic că sunt protejată exact în acelaşi procentaj, protecţia pe care mi-o oferă şi vaccinul. Eu, personal şi, probabil, toate asistentele şi tot personalul, suntem într-un sindicat. Un sindicat privat pe care-l plătim separat, şi, probabil, o să cer o altă opinie să vedem în ce fel ne pot obliga”, a mai spus asistenta, potrivit Mediafax.

În Marea Britanie, românii sunt a zecea cea mai frecvent întâlnită naţionalitate în rândul personalului medical. Aproximativ 4.731 români lucrează în sistemul medical din Marea Britanie.

Marea Britanie va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat miercuri seară premierul Boris Johnson, oferind asigurări că vaccinul produs de companiile Pfizer/BioNTech îndeplineşte cele mai stricte standarde internaţionale. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.