Camera Deputaților a aprobat marți, 16 noiembrie, proiectul privind modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan.

Anunțul a fost făcut, pe pagina personală de Facebook, de către deputatul Adrian Chesnoiu, unul din inițiatorii proiectului.

„Deblocăm activitatea fermierilor! Fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan. Astăzi am votat în plenul Camerei Deputaților modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare. Este primul proiect de lege pe care l-am inițiat în calitate de deputat, alături de colegii mei parlamentari social-democrați din Olt, dar și din ambele grupuri parlamentare ale PSD. M-a bucurat totodată și faptul că la această inițiativă au aderat și parlamentarii UDMR, AUR și PNL”, scrie Adrian Chesnoiu în postarea sa.

În opinia deputatului PSD, modificarea legii era mai mult decât necesară, având în vedere că multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, iar în lipsa prevederii votate astăzi în de deputați exista pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri.

„Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români!”, a mai menționat Adrian Chesnoiu în anunțul său. (agro-tv.ro)

Articolul precedentRecrutor: Angajații români au devenit „mult mai aroganți față de angajatori”. Patronii români „preferă să plătească mai mult” pentru un lucrător străin!
Articolul următorIoan Mang: Fiecare măsură din pachetul pentru o tranziție verde va trebui analizată din punctul de vedere al interesului României