În fiecare an, pe 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, transmite PSD într-un comunicat de presă.

”În județul Bihor, organizația PSD a marcat această zi prin acțiuni de ecologizare în 36 de locații din județ, în care am mobilizat peste 400 de voluntari, atât membri de partid dar și cetățeni implicați care s-au alăturat demersului inițiat de Partidul Social Democrat”, a precizat Ioan Mang, președintele PSD Bihor.

În 2021, Ziua Pământului a fost despre reîmpăduriri, despre agricultură sustenabilă, despre curățenie, despre auto-educare în relația cu natura, despre contribuție la cercetarea științifică pentru un mediu sănătos, despre mediu în general.

Organizațiile PSD au ecologizat locațiile, asigurând colectarea selectivă a deșeurilor (hârtie, plastic, sticlă, deșeuri menajere) și au contactat firmele colectoare pentru a asigura transportul deșeurile, conform Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor.

Din păcate, am constatat că partidele politice care conduc astăzi România (PNL + USR) sunt interesate de protecția naturii exclusiv în anii electorali, iar acum, ajunse la putere, au renunțat complet la subiect. Mesajul PSD, deși singular în raport cu alte formațiuni politice, este din acest punct de vedere cu atât mai remarcabil și considerăm că cetățenii merită să fie informați asupra acestei realități.

Vrem să mulțumim tuturor bihorenilor care au fost alături de noi, prin participarea la acțiunile de adunare a deșeurilor din județ – a mai transmit organizația PSD Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.