Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma a 13 perscheziţii făcute în judeţele Arad, Timiş şi Bihor, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, relatează News.ro.

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în 6 localităţi din judeţele Arad, Timiş şi Bihor. Activităţile s-au desfăşurat în dimineaţa zilei de 5 februarie a.c., în municipiul Arad şi localităţile Hălmagiu, Măgulicea, Fântânele din judeţul Arad, municipiul Timişoara din judeţul Timiş şi municipiul Oradea, din judeţul Bihor”, precizează poliţiştii.

În baza probatoriului administrat şi a activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi 5 bărbaţi, cu vârste între 20-39 de ani, bănuiţi de contrabandă calificată, care, în perioada august-septembrie 2021 ar fi deţinut, şi transportat, din judeţul Bihor, 2.100.158 ţigarete (105.008 pachete) de contrabandă, netimbrate. Din această cantitate, 1.645.300 ţigarete (82.265 pachete) au fost depistate de poliţişti, în ziua de 8 august 2021, în remorca unui autotren parcat în Hălmagiu.

Totodată, 454.280 ţigarete (22.714 pachete) au fost transportate şi depozitate la liziera unei păduri situată între localităţile Hălmagiu şi Hălmăgel, acestea fiind depistate de poliţişti în luna septembrie a anului 2021.

Cei 5 bărbaţi, cercetaţi pentru contrabandă calificată, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă, din cadrul Judecătoriei Gurahonţ. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă. (sursa)

Articolul precedentDe ce cred că marcarea pe televiziuni a filmelor făcute înainte de 1990 e ridicolă. Dar cu calupul de reclamă ce facem?
Articolul următorAlexandru Rafila: În primăvară cred că vom ajunge la normalitate în ce privește activitatea socială, economică și culturală